DISC Analyysi – Mikä persoonallisuustyypeistä sinä olet?

Avaintekijät DISC-analyysissä ovat sen neljä profiilia: Hallitseva, Vaikuttava, Vakaa ja Tunnontarkka. Marstonin mallin mukaan kyseisiä tekijöitä kuvataan nykyisin värien avulla : Punainen (D), Keltainen (I), Vihreä (S)  ja Sininen (C).

DISC-profil

Tärkeää on muistaa että mikään profiileista ei ole “parempi” tai “huonompi”- DISC-profiili kuvaa yksinkertaisesti ihmisen käytöstä. Jokaisessa käytösmallissa on vahvuutensa sekä heikkoutensa.

On yleistä että käytösprofiilit koostuvat lähinnä yhdestä DISC-profiilista, esimerkiksi jos ihmisellä on profiilissaan runsaasti Punaista( Hallitseva) tai Vihreätä ( Vakaa). Usein tosin käytösprofiili voi koostua eri DISC-profiileista, joka johtaa monimutkaisempiin yhdistelmiin ja tulkintoihin.

Siksi DISC-profiilin tulkinnassa on tärkeää ymmärtää kaikkia luoteenpiirteitä jotka neljään pääasialliseen DISC-profiiliin yhdistetään. Eri tekijät auttavat tunnistamaan ihmisen motivaatiotason, mistä hän pitää tai ei pidä sekä yleiset käytösmallit.

Hallitseva ( D) – henkilö joka on suorasukainen, päättäväinen ja tulosorientoitunut

Vaikuttava (I) – henkilö joka on sosiaalinen, kommunikoiva ja tiiminrakentaja

Vakaa (S) – henkilö joka on rauhallinen, lojaali ja tiimityöskentelijä

Tunnontarkka (C) – henkilö joka on järjestelmällinen, tarkka ja ammattimainen

Ota yhteyttä

Pär Svensson

Sertifioitu DISC Asiantuntija

Täyttää lomakkeen!

Kyllä, haluan parantaa kommunikaatiotani!

OTA YHTEYTTÄ

Punainen – D

Tuloshakuinen, motivoi itseään, riippumaton

Yleistä: Suora, kunnianhimoinen, vaativa, kilpailunhaluinen

Tavoite: Tulokset

Hakee: Kontrollia

Välttää: Riippuvuutta

Paineen alla: Komentava

Ulkomuoto: Tehokas

Strategia: Valta

Punainen/Keltainen – D/I

Tuloshakuinen, innokas, motivoi itseään, itsevarma

Yleistä: Ulospäinsuuntautunut, suora, sosiaalinen, kunnianhimoinen

Tavoite: Tulokset & huomio 

Hakee: Hallintaa & arvostusta

Välttää: Riippuvuutta & yksinäisyyttä 

Paineen alla: Verbaalisesti hyökkäävä

Ulkomuoto: Ystävällinen & tehokas 

Strategia: Ihmiset & valta 

Keltainen –I 

Innokas, vaikuttava, itsevarma

Yleistä: Ulospäinsuuntautunut, seurallinen, ilmeikäs, optimistinen

Tavoite: Sosiaalinen huomio

Hakee: Arvostusta

Välttää: Yksinäisyyttä

Paineen alla: Verbaalisesti hyökkäävä

Ulkomuoto: Ystävällinen

Strategia: Ihmiset

Sininen/Punainen  – C/D 

Tarkka, yhteistyökykyinen, tulosorientoitunut, motivoi itseään 

 

Yleistä: Tarkka 

Tavoite: Tulokset & Menettely

Hakee: Kontrollia & Tietoa

Välttää: Riippuvuutta & Epätietoisuutta

Paineen alla: Komentava tai välttelevä

Ulkomuoto: Tehokas & Korrekti

Strategia: Tieto& Valta

Keltainen/Vihreä – I/S 

Innokas, itsevarma, sitkeä. Huomaavainen

 

Yleistä: Ulospäinsuuntautunut, ajattelevainen, seurallinen, rauhallinen

Tavoite: Tuki& Huomio 

Hakee: Arvostusta & Aikaa

Välttää: Yksinäisyyttä & Muutosta

Paineen alla: Verbaalisesti hyökkäävä tai sovitteleva

Ulkomuoto: Ystävällinen & Tukeva 

Strategia: Luottamus & Ihmiset 

Sininen – C

Tarkka, yhteistyökykyinen, varovainen

Yleistä: Yksityiskohtainen, varovainen, puolueeton, laatutietoinen

Tavoite: Menettelyt

Hakee: Tietoa

Välttää: Epävarmuutta

Paineen alla: Välttelevä

Ulkomuoto: Yksityiskohtainen

Strategia: Todisteet

Vihreä/Sininen – S/C

Sitkeä, varovainen, huomaavainen, tarkka

Yleistä: Ajattelevainen, varovainen, rauhallinen, yksityiskohtainen

Tavoite: Tuki & Menettelyt

Hakee: Aikaa& Tietoa

Välttää: Muutosta& Tietämättömyyttä

Paineen alla: Sovitteleva & Välttelevä

Ulkomuoto: Rauhallinen& yksityiskohtainen

Strategia: Luottamus & Todisteet 

Vihreä – S

Sitkeä, periaatteellinen, huomaavainen

Yleistä: Ajattelevainen, rauhallinen, antelias, palvelualtis

Tavoite: Tuki

Hakee: Aikaa

Välttää: Muutosta

Paineen alla: Sovitteleva

Ulkomuoto: Rauhallinen

Strategia: Luotettava

disc analyysi punainen

Punainen dominanssi 

– Ymmärrä Punaisia (D) kollegoitasi ja ystäviäsi 

Me tiedämme että Punaiset DISC- profiilit työskentelevät nopeasi ja menevät suoraan asiaan. He voivat usein myös vaikuttaa kyseenalaistavilta ja skeptisiltä. Tulet huomaamaan että Punaiset henkilöt esiintyvät itsevarmasti, tekevät nopeita päätöksiä ja ovat suorasukaisia. Mutta mitä eroavaisuuksia Punaisen DISC-profiilin sisältä löytyy? Kuinka sijoitus DISC-analyysissa vaikuttaa?

Punainen DISC-Analyysi 

Punainen henkilö priorisoi TULOKSIA– ja haluaa myös että lopputulos on erittäin hyvä. Jos esimerkiksi pelaatte normaalia seurapeliä, haluaa hän kuitenkin aina voittaa. Punaiset henkilöt etsivät koko ajan uusia tapoja joilla maksimoida tehokkuutensa, ja sitä kautta menestyksensä. He eivät kuitenkaan mene sieltä missä aita on matalin; he nimittäin rakastavat haasteita.

Jos työskentelet tai asut Punaisen henkilön kanssa, toivot ehkä että kyseinen henkilö olisi vähemmän vaativa ja hieman kärsivällisempi. Punaisten persoonallisuustyyppien on vaikea tuntea empatiaa; siksi heille joutuu välillä selittämään miten muut ihmiset ajattelevat, ja pyytää heitä olemaan hieman kärsivällisempiä.

Oletko sinä tai kollegasi Punaisia henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin

Rød/Blå DISC-profil

DISC Analys Röd Blå Hvordan skiller den Rød/Blå profil seg fra den Røde? De er mer fokusert på UTFORDRINGER. Utfordringer gjør dem fulle av energi; de elsker å utforske nye muligheter, og vurdere dem grundig. Faktum er at de, som med de blå DISC-profilene, kan bli aldeles ufølsomme eller sarkastiske, og selv om de ikke ønsker det, kan de bli nedlatende og ta for raske beslutninger om andre. Om du vil støtte en Rød/Blå DISC-profil, kan du hjelpe personen med å forstå andres følelser. Personen må kanskje kjempe med seg selv for å delta i gruppeaktiviteter eller for å gjennomføre rutine aktiviteter. Minn gjerne en Rød/Blå person på at det kan være en stor og spennende utfordring å jobbe i grupper med andre. Rutineoppgaver kan også være en nødvendig pause fra å stadig måtte finne de mest fordelaktige strategier, som i seg selv kan føre til økt kreativitet. DISC-profil: De Rød/Blå DISC-profiler kjennetegnes ved at de er kreative. Deres leder-stil er bestemt. De Rød/Blå profiler kan være utfordrende og selvstendige sjefer, som ikke er redde for å utfordre den rådende situasjonen, for å oppnå bedre resultater. Men de kan også være kyniske og lite følsomme i sin leder-stil, hvilket gjør at det skapes en negativ stemning.


Punainen/Keltainen DISC-Analyysi

Tämä Punainen Analyysi on kaikista vauhdikkain; tämän profiilin henkilö reagoi nopeasti- joskus jopa liian nopeasti. Kaikista Punaisista profiileista Punainen/Keltainen on mukavin, luultavasti siksi että hän osoittaa eniten innokkuutta.

Kyseisen profiilin huomion saaminen voi ajoittain olla vaikeaa, sillä henkilö tylsistyy helposti- mutta rakastaa TOIMINTAA.

Punainen/Keltainen  DISC-Analyysi tarvitsee usein apua toimiakseen tavalla joka ei muiden mielestä vaikuta aggressiiviselta. Kun he stressaantuvat muiden toimintatavoista, he voivat esimerkiksi vaikuttaa egoistisilta, manipulatiivisilta tai liian dominanteilta.

Persoonallisuustestin värit: Punainen/Keltainen DISC-profiilin tunnusmerkki on: innostava

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla uraauurtavia pioneereja.

Punainen/Keltainen Analyysi henkilöt voivat olla itsevarmoja ja intohimoisia johtajia jotka innostavat muita ottamaan riskejä ja kokeilemaan uusia toimintatapoja. He voivat kuitenkin myös olla impulsiivisia liian itsevarmoja johtajia, jotka onnistuvat väärin perustein saamaan toisten tuen omille epärealistisille tavoitteilleen.

disc analyysi keltainen

Vaikuttava Keltainen

– Ymmärrä Keltaisia (I) kollegoitasi ja ystäviäsi

Keltainen DISC-Analyysi on usein helppo tunnistaa heidän ulospäinsuuntautuneesta ja energisesti käytöksestään; he ovat optimistisia ja lämpimiä henkilöitä jotka ovat hyviä puhumaan. Kyseinen persoonallisuusprofiili haluaa kokea elämän kaikilla aisteilla; he haluavat koskea, haistaa, nähdä ja maistaa- jatkaakseen sitten taas seuraavaan elämykseen. Työpaikalla heidät näkee erittäin harvoin uppoutuneina monimutkaisiin numerotaulukkoihin.

Mutta mitä eroavaisuuksia Keltaisen DISC-profiilin sisältä löytyy? Kuinka sijoitus DISC-analyysissa vaikuttaa?

Keltainen DISC-Analyysi

Keltaiselle DISC-profiilille ominaista on INNOKKUUS; kyseinen henkilö on innoissaan uusista mahdollisuuksista. Henkilön voi usein nähdä kertomassa tarinaa kädet heiluen, äänieffektien ja metaforien kera; kunnes hän yhtäkkiä itse unohtaa tarinan ytimen.

Charminsa ja sosiaalisten taitojensa ansiosta he ovat usein suosittuja. Joskus he kuitenkin menevät liiallisuuksiin tunteikkuudessaan ja innostuksessaan; esimerkiksi kehuessaan muita ihmisiä he saattavat liioittelullaan tehdä vastapuolen olon epämukavaksi. Keltaisen DISC-profiilin omaavaa henkilöä voi auttaa koittamalla saada hänet ajattelemaan objektiivisemmin, sekä tekemään jo aloitetut työtehtävät ja projektit valmiiksi.

Konfliktitilanteessa Keltainen DISC-Analyysi tarvitsee hyvän kuuntelijan. Yhteistyö on hänelle tärkeää , joten painota ryhmän työtä ja mahdollisuutta uusiin haasteisiin ja tehtäviin.

Persoonallisuustestin värit: Keltaisen DISC-profiilin tunnusmerkki on: aloitteellisuus

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on motivoiminen. 

Keltaiset johtajat, joilla on kyky motivoida muita,voivat olla optimistisia, innokkaita ja halukkaita ottamaan riskejä kun kyse on luovista ideoista. Toisaalta he voivat myös olla arvaamattomia, ja kykenemättömiä ajattelemaan seuraamuksia.

Oletko sinä tai kollegasi Keltaisia henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin

Keltainen/Punainen DISC-Analyysi

Mikä erottaa Keltainen/Punainen DISC-analyysi Keltaisesta? Keltainen/Punainen haluaa nähdä TOIMINTAA. Hän innostuu uusista lämimurroista, omaa nopeamman työtahdin sekä haluaa edistyä. Keltainen/Punainen motivoituu vauhdista ja vahvuudesta, mikä voi tehdä heidät impulsiiviseksi ja jopa johtaa verbaalisiin hyökkäyksiin jos tilanne käy liian stressaavaksi.

Keltainen/Punainen kollega voi käyttäytyä levottomasti tapaamisten aikana, varsinkin jos hän ei ole saanut olla äänessä tarpeeksi. Kyseinen henkilö voi tosin myös ottaa keskustelun haltuunsa, ja siinä tapauksessa varmasti esittää asiansa intohimoisesti.

Talousbudjetin läpikäyminen Keltaisen/Punaisen DISC-analyysi kanssa voi olla haastavaa; hän luultavasti on kiinnostunut näkemään eri tavoitteita säästämisessä, mutta ei kuitenkaan käytännössä ole halukas pitäytymään ateriabudjetissa. Kyseinen henkilö saattaa jopa keksiä uusia tapoja budjetin pitämiseen, niin että pääsee tavoitteeseensa.

Persoonallisuustestin värit: Keltainen/Punainen DISC-profiilin tunnusmerkki on: suostuttelu

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla uraauurtavia pioneereja.  

Keltainen/Punainen henkilöt voivat olla itsevarmoja ja intohimoisia johtajia jotka inspiroivat muita ottamaan riskejä, mutta he voivat myös olla impulsiivisia ja liian itsevarmoja johtajia jotka käyttävät viehätysvoimaansa saadakseen tukea riskialttiisiin projekteihin.

Oletko sinä tai kollegasi Keltainen/ Punainen henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin

Keltainen/Vihreä DISC-Analyysi

Tämä persoonallisyystyyppi on rauhallinen henkilö joka ei kiirehdi eteenpäin. Keltainen/Vihreä DISC-analyysi priorisoi YHTEISTYÖTÄ.

Jos tarvitset muistutuksen ihmisten hyvyydestä, sinun kannattaa etsiä käsiisi tämä DISC-analyysi. Keltainen/Vihreä henkilö on lämmin, ystävällinen ja hyväksyvä. Kollegana kyseisen profiilin edustaja saattaisi esimerkiksi ehdottaa että kysytte muiden mielipidettä asiaan tai että aloitatte yhteistyön jonkun toisen osaston kanssa. He tekevät myös usein vapaaehtoistyötä hyväntekeväisyysorganisaatioissa tai keräävät rahaa sitä tarvitseville. Keltainen/Vihreä profiilin henkilölle on erittäin vaikeaa irtisanoa joku.

He vaikuttavat muihin tuellaan ja empaattisuudellaan, ja ryhmätyö on heille itsestäänselvyys. Keltainen/Vihreä henkilö ottaa helposti kritiikin henkilökohtaisesti, ja välttää konflikteja. He eivät myöskään halua painostaa ketään, ja kannustavat mielummin muita kuin antavat negatiivista palautetta.

Persoonallisuustestin värit: Keltainen/Vihreä DISC-profiilin tunnusmerkki on: neuvoa-antava

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla vahvistava.  

Keltaisen/Vihreän johtajan vahvuus on tukea työntekijöitään ja luoda työilmapiiri joka on kunnioittava ja positiivinen. Toisaalta hän usein myös välttää konflikteja, on epäselvä vaatimuksissaan eikä pysty pitämään ihmisiä vastuussa teoistaan.

Oletko sinä tai kollegasi Keltainen/Vihreä henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin

disc analyysi

Vakaa Vihreä 

– Ymmärrä Vihreitä (S) kollegoitasi ja ystäviäsi

Vihreillä DISC-profiileilla on taipumuksena olla enemmän varovaisia ja huomaavaisia kuin ulospäänsuuntautuneita ja sosiaalisia.  He ovat lämpimiä ja rehellisiä henkilöitä jotka hyväksyvät toiset sellaisena kuin he ovat, mutta työskentelevät myös hitaammassa tahdissa kuin muut. Mikäli tarvitset jonkun joka kuuntelee sinua kärsivällisesti on Vihreä henkilö siihen oikea ihminen. Mikäli haluat päästä pakoon kaoottista työpaikkaa, on hänen kotinsa tai toimistonsa luultavasti oikea paikka.

Mutta mitä eroavaisuuksia Vihreän DISC-profiilin sisältä löytyy? Kuinka sijoitus DISC-analyysissa vaikuttaa?

Vihreät DISC-Analyysi

Vihreät DISC-Analyysi priorisoivat TUKEA; he ystävällisiä ja hyviä kuuntelijoita. Vaikka he voivat vaikuttaa myöntyväisilta muihin profiileihin verrattuna, haluavat he kuitenkin tulla kohdatuksi vilpittömästi ja luottamuksellisesti. Mikäli työskentelet tai asut Vihreän henkilön kanssa on kuitenkin todennäköistä että toivoisit hänen itse olevan vilpittömämpi mielipiteissään, vähemmän passiivinen konfliktitilanteissa ja yleisesti itsevarmempi. Vihreät DISC-Analyysi voivat olla liian varovaisia, mutta useasti ihmiset pitävät heidän tavastaan luoda ennalta-arvattava ja tarkuudella järjestetty ympäristö työpaikalla tai kotona.

Vaikeissa tilanteissa Vihreä henkilö voi olla lohtu. Mikäli taas etsit ihmistä joka rakastaa jännitystä ja seikkailuja, on suositeltavaa hakeutua muuhun seuraan.

Persoonallisuustestin värit: Vihreälle DISC-profiilille ominaista on olla asiantuntija ja/tai toteuttaja

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla sisällyttävä.  

Vihreät esimiehet ovat usein rehellisiä, ja saavat yhteistyökumppaninsa tekemään päätöksiä jotka ovat kaikkien eduksi. Joskus he voivat tosin olla liian passiivisia ja luottaa muihin liikaa, mikä saattaa johtaa siihen että muut voivat käyttää hyväkseen heidän kärsivällisyyttään ja tukeaan.

Oletko sinä tai kollegasi Vihreitä henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin


Vihreä/Keltainen DISC-Analyysi 

Vihreä/Keltainen DISC-analyysi eroaa Vihreästä siinä että se on enemmän keskittynyt YHTEISTYÖHÖN. Esimerkiksi työpaikalla voi usein nähdä että Vihreä/Keltainen henkilö usein sisällyttää muut tekoihin ja päätöksiinsä. Hän myös mahdollisesti ottaa liikaa työtehtäviä itselleen koska ei osaa sanoa muille ei. Vihreä/Keltainen henkilö on erittäin pidetty työpaikalla ja tuntee kaikki.

Koska kyseisen profiilin henkilö vihaa konflikteja ja muiden suututtamista, voit auttaa hänta työpaikalla ottamalla esiin ongelmat heti niiden ilmaannuttua.

Vihreän/Keltaisen henkilön on myös vaikea nähdä miten konfliktit voivat olla osa hyvää yhteistyötä. Erimielisyyksien ilmetessä henkilölle on tärkeää selittää, että mielipide-erot eivät tarkoita sitä että yhteistyönne on loppu.

Persoonallisuustestin värit: Vihreä/Keltainen DISC-profiilille ominaista on olla voimakas.

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla vahvistava.  

Etunaan esimiesasemassa heillä on taito tukea työntekijöitään ja luoda positiivinen työympäristö jossa kunnioitetaan toisia. Huono puoli on heidän konfliktipelko, ympäripyöreät vaatimukset ja vaikeudet pitää muita vastuussa teoistaan.

Oletko sinä tai kollegasi Vihreä/Keltainen henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin


Vihreä/Sininen DISC Analyysi

Tämä Vihreä profiili on profiileista se joka tekee hitaiten töitä. Vihreä/Sininen DISC-Analyysi priorisoi VAKAUTTA – usein niinkin paljon että he voivat vaikuttaa joustamattomilta, vaikka he tosiasiassa haluavat olla varovaisia ja välttää yllätyksiä.

Kuten muillakin Vihreillä profiileilla, myös tällä on vaikeuksia saada äänensä kuuluviin ja siirtyä asioiden johtoon. Vihreä/Sininen henkilö on sen sijaan vähemmän altis tunteikkuuteen kiireen alla. Vaikka he antavat periksi muiden päätöksille ja mielipiteille, ei se tarkoita sitä että he olisivat samaa mieltä; he ovat diplomaattisia.

Luotettavuudellaan, rauhallisuudellaan ja itsehillinnällään Vihreä/Sininen on erittäin vakaa kollega. On oikeutettua odottaa että heidän työnsä on korrektia, jäsenneltyä ja tarkkaa- mikä usein pitääkin paikkansa.

Persoonallisuustestin värit: Vihreä/Sininen DISC-profiilille ominaista on olla tutkiva.

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla nöyrä.

Vihreä/Sininen henkilöt voivat olla nöyriä ja tasavertaisia johtajia, joiden tasapainoisuus ja johdonmukainen ajattelu johtaa luotettavaan tulokseen. He voivat tosin myös olla tiukkoja ja ylivarovaisia esimiehiä jotka eivät uskalla haastaa olemassa olevaa järjestystä.

Oletko sinä tai kollegasi Vihreä/Sininen henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin 

disc analyysi sininen

Tunnontarkka Sininen

– Ymmärrä Sinisiä (C) kollegoitasi ja ystäviäsi

Tyypillistä Sinisille DISC-profiileille on että he ovat kyseenalaistavia ja skeptisiä, mutta myös varovaisia ja mietiskeleviä. He arvostavat laatua ja tarkkoja analyysejä. Tämän lisäksi he ovat diplomaattisia. He voivat vaikuttaa vastahakoisilta uusille ideoille, ja ovat huonoja ottamaan vastaan kritiikkiä omasta työstään. Työpaikalla he keskittyvät usein analyyttisiin tehtäviin, joita he voivat työstää itsekseen. He osallistuvat harvoin small-talkiin.

Mutta mitä eroavaisuuksia Sinisen DISC-profiilin sisältä löytyy? Kuinka sijoitus DISC-analyysissa vaikuttaa?


Sininen DISC-Analyysi 

Sininen DISC-Analyysi priorisoi VIRHEETTÖMYYTTÄ.  Sininen henkilö saattaa käydä läpi työtehtäviäsi tai antaa erittäin tarkkaa palautetta siitä- mutta tekee sen kaiken tietyllä välinpitämättömättömyydellä. Hän ei halua olla väärässä ja keskittyy mielummin information ja dataan kuin toisiin ihmisiin.

Sinistä henkilöä voi olla vaikea oppia tuntemaan, koska he näyttävät harvoin reaktioita ja tunteita. Jos haet sympatiaa, on syytä kääntyä jonkun toisen puoleen. Tunteenpurkaukset voivat tehdä Sinisen henkilön olon epämukavaksi.

Hänet on usein haastettava huomaamaan toisten tunteet, ja nähdäkseen faktan ja omien työtehtäviensä ulkopuolelle.

Persoonallisuustestin värit: Sininen DISC-profiilille ominaista on olla käytännöllinen.

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla tarkasti harkitseva. 

Sininen johtaja joka harkitsee asioita tarkkaan on kuuliainen, vastuuntuntoinen ja kurinalainen. Yksityiskohtaisten analyysien ja tarkkojen suunnitelmien ansiosta he saavuttavat korkeatasoisia tuloksia. Toisaalta Sininen johtaja voi myös olla haluton ottamaan riskejä, ja olla perfektionisti joka ei ota alaisiaan tarpeeksi huomioon.

Oletko sinä tai kollegasi Sinisiä henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin


Sininen/Vihreä DISC-Analyysi 

Sininen/Vihreä DISC-Analyysi eroaa Sinisestä profiilista olemalla suvaitsempi ja lämpimämpi. He arvostavat VAKAUTTA, ja pitävät luotettavista ja ennakoitavista tuloksista- oli kyse sitten ihmisen käytöksestä tai kodinkoneen toiminnasta.

Sininen/Vihreä profiilin omaavalla kollegalle on luultavasti erittäin siisti kirjoituspöytä tai konttori. Hän haluaa myös olla hyvin valmistautunut ja käydä läpi ideoitaan ja suunnitelmiaan ennen niiden toteuttamista.

Sininen/Vihreä henkilöllä on usein vakaa temperamentti ja hän osoittaa suurta kärsivällisyyttä vaikeita ihmisiä ja/ tai tilanteita kohtaan. Mutta tämäkin voi muuttua mikäli hän tuntee itsensä epämukavaksi.

On hyvin epätodennäköistä että Sininen/Vihreä henkilö esimerkiksi tekisi suunnittelemattoman lomamatkan tai lähtisi spontaanisti elokuviin, ellei häntä painosteta niin tekemään. Jos joku taas tarvitsee hänen asiantuntemustaan, niin hän auttaa mielellään.

Persoonallisuustestin värit: Sininen/Vihreä DISC-profiilille ominaista on olla perfektionisti.

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on olla nöyrä.

Sininen henkilö voi olla nöyrä ja reilu johtaja jonka vakaus ja johdonmukainen ajattelu  johtaa luotettaviin tuloksiin. Hän voi toisaalta myöskin olla tiukka ja ylivarovainen esimies joka ei uskalla haastaa vallitsevaa järjestystä.

Oletko sinä tai kollegasi Sininen/Vihreä henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin


Sininen/Punainen DISC-Analyysi

Sininen/Punainen DISC-Analyysi on kaikista vähiten varovainen kaikista Sinisistä profiileista.  Kyseinen henkilö pitää jännittävistä SEIKKAILUISTA.

Sininen/Punainen DISC-profiilin omaava henkilö voi vaikuttaa skeptiseltä, päättäväiseltä, kylmältä, tiukalta ja itsepäiseltä. Hän vaatii muiden olevan päteviä työssään, eikä hän ota uusia ideoita huomioon ennen kuin kaikkiin kysymyksiin on vastattu.

Sininen/Punainen henkilö on kriittinen ja suora, ja olettaa muiden olevan samaa mieltä hänen  kanssaan. Usein hän on myös sokea ja kuuro muiden tarpeille ja tunteille, mutta välttää omien tunteiden tulemista järkevien päätösten tielle. Hänen tavoitteensa on saavuttaa toivottu tulos.

Persoonallisuustestin värit: Sininen/Punainen DISC-profiilille ominaista on olla ajatella objektiivisesti.

Heidän johtajuustyylilleen ominaista on päättäväisyys.

Punainen/Sininen  profiili voi olla kyseenalaistava ja itsenäinen esimies, joka ei pelkää haastaa vallitsevaa tilannetta saavuttaakseen paremman tuloksen. Hän voi toisaalta myös olla kyyninen ja tunteeton johtamistyylissään, joka voi johtaa negatiiviseen ilmapiiriin.

Oletko sinä tai kollegasi Sininen/Punainen henkilöitä? – Ota yhteyttä meihin

Ota yhteyttä